#Dermatologie

DERCOS – o gama expert de produse dermatocosmetice pentru ingrijirea parului si a scalpului

Patologia scalpului este foarte vasta si presupune multe tipuri de tratamente si ingrijiri complementare. Foarte multi pacienti acuza simptome asociate cu:

 • stari peliculare (matreata) grase sau uscate;
 • stari peliculare asociate cu un scalp sensibil;
 • podoaba capilara cu tendinta de ingrasare;
 • caderea masiva a parului si/sau lipsa recresterii acestuia, etc.

O patologie foarte des intalnita, atat in cazul barbatilor cat si cel al femeilor, este DERMATITA SEBOREICA. Multitudinea factorilor cauzatori precum si complexitatea manifestarilor presupun scheme de tratament si ingrijire indelungata.

Matreata, o problema tot mai acuta a vietii cotidiene, tinde să afecteze un numar din ce în ce mai mare de persoane (femei/barbati). Aceasta are tendinta de a recidiva, mai ales în perioadele de:

 • Oboseala
 • Stres
 • Schimbarea anotimpurilor
 • Modificari hormonale
 • Afectiuni endocrine etc.

Matreata – un cerc vicios Proliferarea anumitor drojdii si bacterii disturba ecosistemul microbian al scalpului.

 • slabește bariera protectoare
 • accelereaza procesul de reinnoire celulara
 • inmulteste scuamele
 • intensifica mancarimea

DESCOPERIRE STIINTIFICA MAJORA: MICROBIOMUL SCALPULUI si influenta lui asupra matretii

Malassezia joaca un rol important în aparitia matretii, dar nu e singura responsabila. Reinstalarea echilibrului la nivelul microbiomului scalpului constituie un pas important în tratarea eficienta a matretii.

Microbiomul reprezinta toatalitatea microorganismelor (bacterii,levuri, fungi si virusuri) care exista in mod natural pe piele.Compozitia lui variaza in functie de zona corpului

Rol – intareste imunitatea, protejand organismul de bacteriile daunatoare.

 1. Unic pentru fiecare persoana.
 2. Echilibru vulnerabil la factorii interni si externi.
 3. Dezechilibrul compozitiei microbiomului apare cu mult inainte de instalarea matretii.

Laboratoarele Vichy au identificat dezechilibru al microbiomului la nivelul scalpului ca fiind cauza dezvoltarii mătreții. Microbiomul este esențial pentru buna funcționare a corpului. Acesta are rol in imunitate și protejează organismul împotriva bacteriilor daunatoare. Până acum, s-a considerat ca aparitia matretii este cauzata de multiplicarea fungilor din specia Malassezia Cu toate acestea, Laboratoarele Vichy au descoperit că acesta nu este singurul motiv. Cauza agravării mătreții este un dezechilibru la nivelul intregului microbiom al scalpului, din care fungile Malassezia sunt doar o componentă.

Matreata grasa se caracterizeaza prin productie crescuta de sebum, pelicule aderente la scalp, prurit, stari inflamatorii, etc. Samponul recomandat in aceste situatii este un sampon cu actiune impotriva matretii.

Starile peliculare (matreata) uscate sunt caracterizate de scuame fine, albe, ce se desprind cu usurinta de pe scalp acoperind umerii (vizibile pe haine). In asemenea situatii se recomanda folosirea unui sampon tratament antimatreata pentru par uscat cu matreata.

INOVATIA VICHY, DERCOS ANTI-MATREATA SAMPON TRATAMENT cu Disulfura de Seleniu Ajuta la reechilibrarea microbiomul scalpului. Elimină 100% din matreata vizibila. Eficient inca de la prima aplicare. Efect anti-recidiva timp de 6 saptamani. Scalp fara matreata și fara mancarimi.

[TEHNOLOGIA MICROBIOM CU DISULFURA DE SELENIU] – ACTIUNE COMPLETA

 1. CONTROL ANTI-FUNGIC și BACTERIAN – EFECT ANTI-RECIDIVĂ 6 SAPTAMANI
 2. REFACE FUNCTIA DE BARIERA – PREVINE DESHIDRATAREA
 3. PREVINE MANCARIMEA – ACTIUNE CALMANTA si PROTEJAREA SEBUMULUI

MICROBIOMUL reprezinta toatalitatea microorganismelor (bacterii, levuri, fungi si virusuri) care exista in mod natural la nivelul pielii. Compozitia lui variaza in functie de zona corpului. Pe scalp, microbiomul include Malassezia si 2 bacterii importante Propionibacterium si Staphylococcus. Un microbiom echilibrat este considerat ca fiind esential in mentinerea sanatatii. Descoperirea cercetarii stiintifice a Laboratoarelor VICHY a demonstrat ca matreata rezulta dintr-un dezechilibru global al microbiomului scalpului si a inmultirii fungiilor de tip Malassezia restricta

Descoperirea cercetarii stiintifice a Laboratoarelor VICHY privitoare la ideea ca matreata este rezultatul unui dezechilibru al microbiomului scalpului, asociat cu inmultirea fungiilor de tip Malassezia restricta a generat formularea samponului DERCOS Antimatreata, cu actiune de reechilibrare a microbiomului scalpului, reducerea inmultirii fungiilor de tip Malassezia restricta.

Prezenta matretei pe scalp este asociata intotdeauna cu proliferarea fungiilor de tip Malassezia restricta, descresterea populatiilor de tip Propionibacterium Acnes si Staphylococcus epidermidis

 

cu

Scalp fara matreata

fara

Scalp cu matreata

 

Samponul DERCOS Antimatreata se recomanda pacientilor care sufera de matreata grasa sau uscata. Ingredientele samponului Dercos Antimatreata sunt: Disulfura de Seleniu, Acid Salicilic, Tocopherol, Ceramide R.

 • Disulfură de seleniu – ingredient de referință în dermatologie pentru proprietățile sale antifungice
 • Tocopherol – derivat care ameliorează disconfortul pielii gratie proprietatilor sale anti-oxidante
 • Acid salicilic – cu proprietăți keratolitice ce facilitează eliminarea celulelor epidermice moarte
 • Ceramide R – mențin funcția de protecție a scalpului

Teste efectuate pe persoane sub influenta stresului, a oboselii, trăind într-un mediu urban poluat – în condiții ce pot afecta echilibrul microbiomului, au dovedit ca tratamentul cu Samponul DERCOS ANTIMATREATA elimină 100% mătreața vizibilă, calmeaza iritațiile și pruritul scalpului si are acțiune anti-recidivă până la 6 săptămâni după încheierea tratamentului.

Samponul DERCOS Antimatreata cu Disulfura de Seleniu se recomanda starilor peliculare (matretei) grase sau uscate (dupa caz), insotite de prurit (mancarime) si/sau stari inflamatorii.. Pe perioada fazei de tratament, se recomanda 3 spalari pe saptamana timp de 4 saptamani. Pe perioada fazei de intretinere, se recomanda 1 spalare pe saptamana cu Samponul DERCOS Antimatreata cu Disulfura de Seleniu si pentru ingrijire ulterioara, scalpul se poate spala cu un sampon pentru scalp sensibil, respectiv DERCOS Ultracalmant, care contine Sensirina,Glicerina si Panthenol.

Samponul DERCOS Antimatreata cu Disulfura de Seleniu se recomanda ca sampon tratament in starile peliculare (matreata) grase sau uscate (dupa caz). El poate fi recomandat atat de sine statator, in functie de severitatea dermatitei seboreice cat si inserat in scheme terapeutice, in asociere cu sampoane si lotiuni medicalizate.

Sampoanele antimatreata cu sulfati sunt foarte eficiente (Disulfura de Seleniu este un antifungic intensiv), dar nu se recomanda starilor peliculare prezente pe scalpurile sensibile. In asemenea situatii se impune folosirea unui antifungic mai bland, cum ar fi cel din samponul DERCOS Antimatreata Scalp sensibil (fara sulfati), care contine Piroctone Olamina si Bisabolol.

Produsa de catre glandele sebacee, secretia de sebum de poate modifica, manifestandu-se în exces în general în perioada adolescentei si/sau în perioade cu variatii hormonale (menstruatie, sarcina). Agresiunile externe (stres, caldura, scaderea imunitatii,etc) dezechilibreaza scalpul si pot amplifica seboreea rezultatul fiind ingrasarea rapida a podoabei capilare .Pentru ingrijirea corespunzatoare a scalpului se recomanda utilizarea samponului DERCOS Sebocorector, cu Complex exclusiv Anti-Sebum,ce asociaza 4 agenti tensio-activi, selectionati special si in doze corecte pentru a limita migrarea sebumului de pe firele de par si a pastra integritatea scalpului.

THE LAB

CONTACT

CLIENTI

office@onpharma.ro

CORPORATE

corporate@onpharma.ro

SOCIAL

DOWNLOAD

ON PHARMA

ON Pharma! - un produs Equatorial.         Rusu+Bortun
CLOSE

Book a free info session

Find out more about Netherlands and study conditions with a live skype call with one of our ambasadors.

Book your free 30 minutes session now.
[contact-form-7 404 "Not Found"]
CLOSE

Join our
amazing Newsletter

Find out student hacks and tips&tricks for an amazing studying and living in the Netherlands

Email address*

Full Name*CLOSE

Book the Pre-Admission
STUDENT GUIDING SERVICE

[contact-form-7 404 "Not Found"]
CLOSE

Book the
ACCOMMODATION SERVICE

[contact-form-7 404 "Not Found"]
CLOSE

Book the ALL IN
STUDENT GUIDING PACKAGE

[contact-form-7 404 "Not Found"]